Hoi allemaal,

Gemeente Bladel is nog volop bezig met het digitaliseren van de bouwvergunningen. Hierbij treffen wij regelmatig dossiers aan met vergunningen die zijn verleend voor een grootschalig bouwproject, zoals de bouw van 20 nieuwe woningen. Op dit soort vergunningen staat echter niet altijd vermeld welke huisnummers de nieuwe woningen kregen, en een gereed melding waarin dit zou moeten staan is niet altijd beschikbaar. Vaak staat er iets als "plaatselijk bekend als straat X" of "straat X en Y", in combinatie met perceelnummers die niet meer bestaan volgens de gebruikelijke websites. 

Mijn vraag is of andere gemeenten dit probleem tegen zijn gekomen en hoe zij hier mee om zijn gegaan. BAG is een verplicht metadata veld voor overbrenging, logisch, want het is natuurlijk een geschikt hulpmiddel voor het kunnen terug vinden van.... Maar ja, zonder duidelijke adresgegevens op de vergunning is het voor ons lastig te achterhalen of het bij nummer 2 of nummer 4 hoort.

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden,

Milan Bor

Weergaven: 348

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi Milan,

Wij kijken of we in dat geval de adressen kunnen achterhalen via de BAG (applicatie Stroomlijn).

Wij ontsluiten de bouwvergunningen na het huisnummerbesluit op straatnaam, huisnummer, woonplaats. 

Ideaal is het niet maar het werkt vrij goed. 

Ook wij herstellen / verrijken de meta-datering met de juiste gegevens. Ja, het is veel werk, maar indien je dit soort documenten digitaal beschikbaar wilt gaan stellen, om zo je (digitale) dienstverlening te verbeteren dan ontkom je er niet aan.

Herkenbaar probleem. Ook het gemeentearchief Alphen aan den Rijn krijgt regelmatig vragen over een adres wat nog niet is ingevoerd of het huisnummer is gewijzigd.

Wij gebruiken de BAG en vaak moeten we ook de situatietekening vergelijken om vervolgens het juiste adres te vinden. In sommige gevallen kan men ook via de woningkaarten het e.a. terugvinden. Meestal is het bouwjaar een ingang en soms ook de aanvrager of architect. Helaas hebben we ook situaties zoals een woonwijk uit de jaren '60 waarop de situatie tekening lastig te bepalen is welke woningen het betreft en moet je de tekening van de woning nog vergelijken met de plaatselijke situatie.

Van een collega hoorde ik dat in de bouwtool van Picturae een relatie wordt gebouwd naar de BAG. 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden