Wie heeft er een SIO overleg ingesteld (zonder archivaris) en hoe doe je dat? moet er bijv. een collegevoorstel voor de instelling gemaakt worden? graag reacties (en nog beter voorbeelden :) )

Weergaven: 664

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik heb alleen maar voorbeelden van SIO's met archivaris. in mijn werkgebied hebben wij goede ervaringen met SIO's, die we soms met meerdere gemeenten hebben gecombineerd (Dongen/Loon op Zand, Goirle/Oisterwijk/Hilvarenbeek) en soms ook niet (Oosterhout en Tilburg).

De mandaatregeling in je gemeente is bepalend of je de instelling van het SIO door het college laat vaststellen. Welke variant kies je, breed of smal(alleen vernietiging). Denk in deze ook aan de aanpassing van de beheerregeling.  Wie stel je als externe deskundige aan, de raadsgriffier?

ik ben benieuwd of jouw vraagstelling meer antwoorden oplevert.

Dat hangt er helemaal vanaf hoe je het aanvliegt. Je kunt de taken regelen middels de Model Beheerregeling Informatiebeheer van de VNG en daar is dan wel een Collegebesluit voor nodig. Je kunt de SIO-taken ook onderbrengen in een bestaand overleg en dan is zo'n besluit niet per se nodig.

De vraag is wel wat voor status besluitvorming van een dergelijk orgaan is. Wanneer de VNG dit juridisch goed heeft onderzocht, waarom zou je dan van deze kennis geen gebruik maken?

Omdat niet elke organisatie zit te wachten op weer een nieuwe overlegstructuur.

Overigens kun je het ook best combineren, dus wel e.e.a. formeel beleggen volgens het VNG-model, maar dit vervolgens in een bestaand overleg incorporeren.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden