Hoi allemaal,

ik krijg de vraag voorgelegd hoe lang sollicitatiegegevens bewaard dienen te blijven, meer in het bijzonder assessments en gespreksverslagen.

De nieuwe selectielijst volgend kom ik dan op een bewaartermijn van vijf jaar uit (cat. 19.1), voor zover het aangenomen personen betreft. Dat vind ik eigenlijk nogal aan de lange kant.

Als je bijvoorbeeld op de site van de AP kijkt dan wordt daar zelfs in beginsel een termijn van vier weken geadviseerd. Hierbij wordt voor zover ik kan zien geen onderscheid gemaakt tussen afgewezen sollicitanten, niet aangenomen personen en wel aangenomen personen. Naar mijn mening is dat overigens terecht.

Nu weet ik verder wel dat dit advies niet boven vastgestelde bewaartermijnen gaat, maar het geeft wel een richting aan...

Hoe lang bewaren jullie dit soort gegevens? Volgens de vastgestelde termijn of (veel) korter?

Groet,

Wouter

Weergaven: 467

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dag Wouter,

Ik kom niet uit bij cat. 19.1, maar bij

17.1 > aangesteld > 10j na ontslag en

17.2.1 > afgewezen >  4 weken.

Groet,

Bea

Hallo Bea,

dat zijn niet de gegevens die ik bedoel. Het gaat mij om gegevens die enkel bij de sollicitatieprocedure een rol spelen en die dus niet noodzakelijk zijn voor het personeelsdossier.

Nu wil ik daar zelfs zover in gaan dat ik het nergens voor nodig vind dat een sollicitatiebrief, curriculum vitae en kopieën van diploma's meer dan vier weken na aanstelling nog bewaard blijven, maar dat zal vast niet iedereen met me eens zijn. Maar primair gaat het me hier om gegevens van een sollicitatiecommissie en gegevens die verzameld worden tbv de procedure, bijvoorbeeld het verslag van een assessment.

Groet,

Wouter

 

Waarom zou je de richtlijnen van de AP niet aanhouden of wil je een verduidelijking in de vigerende selectielijst?

De vorige selectielijst was op dit vlak volgens mij wat duidelijker: "Niet-benoemde sollicitanten en de naar aanleiding van sollicitaties opgemaakte stukken". Voor het tweede deel van deze samenstelling kom je via de concordans in ieder geval nergens.

Ik vind vier weken een prima termijn, maar het zou prettig zijn als er middels de selectielijst een grondslag aan gegeven zou kunnen worden.

Je hebt gelijk, ik geef het door.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden